SEO

SEO Tips: Hoe maak ik mijn website vindbaar in Google?

SEO Tips: Hoe maak ik mijn website vindbaar in Google?

Wanneer je net met je bedrijf bent begonnen, of nog niks tot weinig gedaan hebt aan de vindbaarheid van jouw website, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Om je hierbij te helpen hebben we de volgende tips verzameld die je in gedachten moet houden bij het maken van je SEO-strategie.

Doelen stellen

Een belangrijke stap die we altijd uitvoeren wanneer we beginnen met SEO voor een nieuwe klant, is het begrijpen van hun doelen. Wie is de doelgroep en waarin zijn ze geïnteresseerd. Het is dus belangrijk om eerst een persona te maken om een beeld te vormen van de doelgroep en hun online zoekgedrag.

Zoekwoorden bepalen en content schrijven

Waar gaan mijn klanten naar zoeken? Op welke zoektermen wil ik dat mijn pagina rankt? Wat zijn de zinnen waarop mijn concurrenten zullen ranken? Dit kan de naam van je product of dienst zijn of je locatie. Je moet nadenken over hoe jouw klanten deze vragen zouden kunnen stellen en welke zoektermen zij hiervoor gebruiken.

Nadat je de zoekwoorden hebt vastgesteld, moeten deze op een goed leesbare manier verwerkt worden in de content van je website. Dit kan in de vorm van landingspagina’s, blogberichten en nog veel meer.

“Om hoog in Google te komen en blijven, is het belangrijk om wekelijks wat tijd aan SEO te besteden. Meet resultaten en vergelijk van maand tot maand of jaar tot jaar.” 

Titels en meta beschrijvingen

Om ervoor te zorgen dat jouw pagina’s gevonden worden op de zoekwoorden die je in een eerder stadium vastgesteld hebt, is het van belang om deze zoekwoorden te gebruiken in titels en de meta beschrijving. Zo geef je jouw content een extra impuls om nog beter door Google gevonden en gerankt te worden en vergroot je de kans dat bezoekers jouw website vinden.

Houd rekening met mobiele apparaten

Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk je bericht of pagina dan ook eens op je mobiele telefoon. Ziet alles er netjes uit? Zijn teksten en/of buttons niet te klein? Schaalt alles op de juiste manier? Vallen er geen dingen weg?

Daarnaast zijn er nog een aantal technische zaken waar je rekening mee dient te houden. Het is absoluut noodzakelijk dat jouw site een responsief ontwerp heeft en goed bruikbaar is wanneer deze wordt geopend vanaf een telefoon. Ook moet de website snel geladen worden en mogen er niet teveel teksten en afbeeldingen verschuiven, om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden voor je bezoekers.

Wat anderen over ons zeggen

Ik werk graag samen met Onrust Media, wanneer het aankomt op grafische ontwerpen of webdevelopment. Lutsen is vriendelijk, kundig, creatief en komt zijn afspraken na!

Gabriella Modderman Gabriella Media B.V.

Vakkundig no-nonsense bedrijf. Komt met creatieve ideeën en oplossingen. Denken met ons mee en voelen goed aan wat wij als klant bedoelen. Daarnaast kunnen we ze altijd bellen voor vragen.

Anita Broeders-Oosterveld Biggefjild B.V.

Ik werk graag samen met Onrust Media, wanneer het aankomt op grafische ontwerpen of webdevelopment. Lutsen is vriendelijk, kundig, creatief en komt zijn afspraken na!

Gabriella Modderman Gabriella Media B.V.
Bericht versturen
1
Hulp nodig? Stel ons gerust een vraag, of ga eens met ons in gesprek. Dat is namelijk volledig vrijblijvend en gratis.