Social media

Het belang van een goede social media strategie

Het belang van een goede social media strategie

Wil je social media inzetten om je merk of bedrijf op de kaart te zetten? Dan is een goede social media strategie onmisbaar! Een goede social media strategie is jouw DNA en daarnaast de houvast voor alles wat je doet. Om je op weg te helpen, geven we je graag een aantal tips:

Branding

Zorg ervoor dat de visuele identiteit van je bedrijf op social media naadloos aansluit bij de propositie en visuele identiteit die je ook hanteert op bijvoorbeeld je website. Om dit voor elkaar te krijgen is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.

Visuele identiteit

Zorg ervoor dat het logo niet uitgerekt of korrelig is. Ook is het belangrijk dat je consistent gebruik maakt van dezelfde kleuren, lettertypes en vormelementen. Alle afbeeldingen moeten in overeenstemming zijn met jouw merk. Als je het consistent houdt, wordt je beter onthouden door potentiële klanten.

Tone of voice

Zorg ervoor dat je consistent bent in je manier van schrijven. Spreek je jouw klanten aan met u of jij. Wil je jouw klanten benaderen op een zakelijke manier, of benader je ze toch liever op een informele manier.

Een brand book

Een brand book is een document waarin alle regels rondom jouw huisstijl staan omschreven. Het zorgt voor consistentie en duidelijkheid. Heb jij nog geen brand book? Deze kunnen wij voor je maken. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Waar ga ik in hemelsnaam over schrijven?

Het is geen gemakkelijke taak om consequent met nieuwe content ideeën te komen. De beste manier is om onderzoek te doen naar de interesses en zoekvolumes van jouw doelgroep. Let op content met veel betrokkenheid van jouw doelgroep, en vraag ook aan je bestaande volgers welke content ze graag meer van je zouden willen zien.

Een andere tip voor het succesvol bedenken van waardevolle content ideeën is om vooraf te plannen. Zo kun je een oogje houden op evenementen en feestdagen die eraan komen.

Daarnaast is het verstandig om tools zoals Semrush te gebruiken om erachter te komen waarin jouw doelgroep geïnteresseerd is. Hoewel deze platformen voornamelijk worden gebruikt voor SEO, is het een handige tip om deze onderwerpen te gebruiken voor jouw social media kanalen.

“Een goede strategie is het DNA voor alles wat je plaatst op social media. Het is de basis voor succes op social media.” 

Welke kanalen kies je?

Nog een heel belangrijk onderdeel van jouw social media strategie is het kiezen van de juiste kanalen. Denk bijvoorbeeld aan LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook. Voordat je hierin een keuze maakt is het verstandig om na te denken over de voor- en nadelen van elk van deze kanalen. Content voor Facebook is over het algemeen bijvoorbeeld een heel ander soort content dan wat je zou plaatsen op LinkedIn.

Ook de diensten die je aanbiedt kunnen van invloed zijn op jouw beslissing. Omdat wij bijvoorbeeld grafisch ontwerp aanbieden, werkt Instagram uitstekend voor ons om afbeeldingen en inhoud met betrekking tot grafisch ontwerp te delen.

Hulp nodig met jouw social media? Wij kunnen je helpen op meerdere gebieden. Denk aan grafisch ontwerp, het schrijven van teksten of volledig beheer van jouw kanalen.

Kies de juiste presentatievorm

Er zijn nogal wat verschillende presentatiemogelijkheden die je kunt gebruiken op de verschillende social media kanalen, en het kiezen van de juiste is erg belangrijk! Een carrousel is bijvoorbeeld perfect wanneer je behoorlijk wat content moet verwerken of voor het vertellen van een visueel verhaal. Terwijl je voor meer interactiviteit zou kunnen overwegen om inhoud op je Instagram-verhaal te plaatsen, samen met polls en vraag- en antwoordfuncties die betrokkenheid stimuleren.

Gratis of betaald

Hoewel niemand er vrijwillig voor kiest om te betalen voor social media, kan dit soms wel een heel belangrijk onderdeel zijn van je social media strategie. Door middel van advertenties op social media kun je jouw content onder een brede en specifieke doelgroep verspreiden. Betaalde advertenties bieden je de mogelijkheid om te targeten op zaken als geslacht, leeftijd, betrokkenheid bij je website en nog veel meer. Adverteren via social media kan jouw bedrijf echt een boost geven.

Wat anderen over ons zeggen

Ik werk graag samen met Onrust Media, wanneer het aankomt op grafische ontwerpen of webdevelopment. Lutsen is vriendelijk, kundig, creatief en komt zijn afspraken na!

Gabriella Modderman Gabriella Media B.V.

Vakkundig no-nonsense bedrijf. Komt met creatieve ideeën en oplossingen. Denken met ons mee en voelen goed aan wat wij als klant bedoelen. Daarnaast kunnen we ze altijd bellen voor vragen.

Anita Broeders-Oosterveld Biggefjild B.V.

Ik werk graag samen met Onrust Media, wanneer het aankomt op grafische ontwerpen of webdevelopment. Lutsen is vriendelijk, kundig, creatief en komt zijn afspraken na!

Gabriella Modderman Gabriella Media B.V.
Bericht versturen
1
Hulp nodig? Stel ons gerust een vraag, of ga eens met ons in gesprek. Dat is namelijk volledig vrijblijvend en gratis.